fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

Waarom kiezen voor een gecertificeerde warmtepompinstallateur?

Waarom kiezen voor een gecertificeerde warmtepompinstallateur?

Toegevoegd op 12 juli 2018

RESCert_certificaat

Wil je een warmtepomp laten installeren, doe dan beroep op een gecertificeerde warmtepompinstallateur. Als klant geniet je daardoor van enkele doorslaggevende voordelen. RESCert reikt certificaten uit aan installateurs van warmtepompen. Uiteraard is Eco Heating een gecertificeerde warmtepompinstallateur.

Wat is RESCert?

De drie gewesten in ons land creëerden een geharmoniseerd systeem voor de opleiding en certificatie van betrouwbare en kwaliteitsvolle installateurs. Dat is RESCert en deze tijdelijke vennootschap reikt certificaten uit aan vakmannen die energiesystemen installeren. Het gaat om verwarmingsketels op biomassa, fotovoltaïsche en thermische systemen op zonne-energie, ondiepe geothermische systemen en warmtepompen.

Wie krijgt een RESCert-certificaat?

Om het certificaat te krijgen, moet een installateur:

  • Een erkende opleiding volgen;
  • Slagen in een erkend examen;
  • Voldoen aan de toekenningsvoorwaarden.

Her certificaat is 5 jaar geldig.

De voordelen voor de klant

Doe je beroep op een gecertificeerde installateur voor jouw warmtepomp, dan geniet je van enkele interessante troeven:

  • Je kan een premie voor een warmtepomp aanvragen. Sinds vorig jaar is het certificaat immers gekoppeld aan de premies voor warmtepompen.
  • Je hebt een bewijs dat de installateur over de nodige competenties beschikt om een warmtepompsysteem te ontwerpen en te realiseren.
  • Je mag gerust spreken van een minimale kwaliteitsgarantie.
  • RESCert is een vrijwillig systeem. M.a.w.: enkel een installateur die zeker is van zijn kunnen, zal een aanvraag doen om gecertificeerd te worden.

Eco Heating, de specialist in ondiepe geothermie

Tom Cobbaert van Eco Heating was de allereerste installateur die het RESCert-certificaat voor ondiepe geothermische systemen behaalde. Tot vandaag zijn er slechts zeven mensen met dat certificaat en Tom is de enige buiten de provincie Antwerpen. Bij ondiepe geothermie boort men tot maximum 500 meter diep. De aarde doet dienst als bron voor thermische energie die gebouwen verwarmt. Een geothermische warmtepomp is nodig om die energie om te zetten in warmte. Voor passieve koeling kan de aardwarmte wél rechtstreeks gebruikt worden. In dat geval hoeft de warmtepomp niet te draaien om een gebouw te koelen.

Specialisatie én brede blik

RESCert legt een aantal minimumeisen op aan warmtepompinstallateurs, maar wij gaan een stuk verder”, vertelt zaakvoerder Tom Cobbaert van Eco Heating. “Alle medewerkers van Eco Heating volgen regelmatig gespecialiseerde opleidingen om zich nog verder te bekwamen in hun vakdomein. Daarnaast volgen we ook opleidingen die onze blik verruimen, zoals de opleiding tot energiedeskundige. Op die manier kan Eco Heating zich profileren als dé specialist in warmtepomp die tegelijk een volledig energiesysteem voor een woning of bedrijfsgebouw kan uittekenen. Ook voor de uitvoering kiezen we voor specialisatie, met aparte teams voor het boren, de installatie van de warmtepomp en de installatie van de vloerverwarming.”

Op zoek naar een gecertificeerde warmtepompinstallateur met meer dan 10 jaar ervaring? Contacteer ons vandaag nog.

Go to Top