fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Toegevoegd op 28 mei 2015

Zonnepanelen-warmtepomp

Een perfect huwelijk is iets om van te dromen? Niet als het gaat over het combineren van zonnepanelen en een warmtepomp. Het samenbrengen van de twee geeft alleen maar voordelen, zo blijkt.

Minder verbruik en nóg meer rendement

Door zonnepanelen en een warmtepomp met elkaar te combineren produceer je meer milieuvriendelijke energie. Hoe? Omdat je energie opwekt met je zonnepanelen. Die energie kan vervolgens ingezet worden om je warmtepomp aan te drijven. Je maakt dus op een erg efficiënte manier gebruik van de natuurlijke energiebronnen. Zo heeft je warmtepomp minder stroom van het elektriciteitsnet nodig. Afhankelijk van de installatie, kan je zelfs volledig op groene stroom draaien.
Dat is heel erg vriendelijk voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Want zoiets merk je onmiddellijk aan je energiefactuur. Bovendien bespaar je niet enkel op je energiefactuur. Omdat de overheid milieuvriendelijke initiatieven graag met premies beloont, krijg je zowel voor het plaatsen van een warmtepomp als voor de installatie van zonnepanelen een premie. Dat is een mooie bonus voor wie in het milieu investeert en daarnaast graag zijn energiefactuur drastisch ziet slinken.

Alleen maar voordelen

Investeren in zonnepanelen gecombineerd met een warmtepomp is zeker erg rendabel. Maar ook wie in eerste instantie enkel voor een warmtepomp kiest, maakt een erg toekomstgerichte keuze. De voordelen van een warmtepomp zijn inmiddels gekend. Een warmtepomp is goed voor het milieu en voor het verlagen van je energiefactuur. Daarenboven vergt een warmtepomp erg weinig onderhoud en heeft ze een erg lange levensduur. Allemaal voordelen tegenover de traditionele verwarmingssystemen.

Warmte bufferen

Helemaal optimaal wordt het als je bij de installatie ook een buffervat voorziet. Dat vat slaat de warmte die de warmtepomp produceert op. Het warme water van het buffervat kan je vervolgens zowel voor sanitaire toepassingen als voor je centrale verwarming gebruiken. Zo haal je het maximum uit je installatie en uit de beschikbare energiebronnen.

Heb je vragen over de meest rendabele warmtepomp configuratie voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met Eco Heating. Wij begeleiden je graag bij het maken van de juiste keuze op basis van onze ervaring en expertise.

Go to Top