Hoe

Eco Heating werkt volgens een nauwkeurig stappenplan. Zo kunnen we u het beste warmtepompsysteem aanbieden. Elke stap doen we 100 % in eigen beheer. Elke project is anders. We gaan dan ook voor een gepersonaliseerde aanpak.

Kwaliteit

Wij willen enkel kwaliteit afleveren. Dat kunnen we dankzij onze passie en ruime ervaring met 800 geïnstalleerde warmtepompen. We werken enkel met de beste warmtepompsystemen. En we hebben alle kennis in huis die nodig is om u topkwaliteit te garanderen.

Alles in eigen beheer

Van analyse over installatie tot opvolging: Eco Heating doet alles in eigen beheer. Zo garanderen we een service op maat, concurrentiële prijzen en flexibiliteit. En het maakt ook een gepersonaliseerde aanpak mogelijk.

100% garantie

Op het einde van de rit bent u de gelukkige eigenaar van een optimaal geothermisch warmtepompsysteem. U kunt genieten van een warm of koel huis en van warm water. Daarop bieden wij 100 % garantie.

Correcte service

Wij doen ons werk met passie. Een correcte service aan onze klanten vinden we dan ook niet meer dan normaal. De medewerkers van Eco Heating zijn goed geschoold en hebben de nodige ervaring om u de beste dienstverlening te bieden.

Onze Werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan bent u zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan u altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

  • 01. Situatieschets
  • 02. Warmteverliesberekening
  • 03. Geothermische studie
  • 04. Voorstel op maat
  • 05. Boringen in eigen beheer
  • 06. Plaatsen verwarming
  • 07. Installatie en opstarten
  • 08. Garantie en service
voorstel op maat

01. Situatieschets

Nadat u de nodige informatie heeft aangeleverd of na een verkennend gesprek, stellen wij een eerste situatieschets op. Daarbij houden we rekening met uw noden en verwachtingen. Aan de hand van deze schets werken we een voorstel op maat uit.

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Warmteverliesberekening

Een grondige warmteverliesberekening is een onmisbare stap in het proces. Zo weten we precies hoeveel warmte er nodig zal zijn om uw woning van een aangename temperatuur en sanitair warm water te voorzien.

Vorige stap Volgende stap

03. Geothermische studie

Eco Heating beschikt over een eigen databank en de beste software om te berekenen wat de warmtegeleiding en warmtecapaciteit van uw bodem bedraagt.

 

Vorige stap Volgende stap
voorstel op maat

04. Voorstel op maat

De laatste stap in de voorbereidende fase omvat de eigenlijke offerte op maat van uw situatie. Dankzij de grondige voorbereiding adviseert Eco Heating de meest geschikte warmtepomp voor uw woning en budget.

Vorige stap Volgende stap

05. Boringen in eigen beheer

Indien u kiest voor een geothermische warmtepomp, worden ook de eventuele boringen volledig in eigen beheer uitgevoerd. Zo behoudt Eco Heating alle controle over het installatieproces en worden problemen zoveel mogelijk vermeden.

Vorige stap Volgende stap
vloerverwarming

06. Plaatsen verwarming

Een warmtepomp werkt het best in combinatie met een efficiënt verwarmingssysteem. Op uw vraag plaatst Eco Heating de vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren waarop uw warmtepomp zal worden aangesloten.

Vorige stap Volgende stap
installatie warmtepomp

07. Installatie en opstarten

Tot slot hoeven de warmtepomp, boiler en eventueel het buffervat enkel nog aangesloten te worden op het verwarmingssysteem. Onze techniekers starten de warmtepomp op en geven u alle nodige informatie.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

08. Garantie en service

De service van Eco Heating eindigt niet bij de opstart van uw warmtepomp. Met garanties tot wel 20 jaar kan u gedurende de hele levensduur van uw warmtepomp steeds bij ons aankloppen.

Vorige stap