Elke stap bij de installatie van uw warmtepomp verloopt bij Eco Heating volledig in eigen beheer. Ook eventuele boringen worden door onze eigen mensen uitgevoerd. Op die manier blijft Eco Heating steeds op de hoogte van het verloop en behouden we alle controle over het installatieproces.

Wanneer zijn boringen nodig?

Boringen zijn noodzakelijk bij het plaatsen van een geothermische warmtepomp. Een geothermische warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en geeft deze af aan het verwarmingssysteem binnen in de woning. Er zijn twee types boringen mogelijk: horizontale captatie en verticale captatie.

Beide types boringen hebben hun voor- en nadelen. Welk soort boringen aangeraden zijn in uw situatie, hangt af van de bodemsamenstelling en de beschikbare oppervlakte. Om die reden voert Eco Heating steeds een geothermische studie uit, om zo de mogelijkheden te bepalen.

Wenst u meer informatie over het hoe en waarom van boringen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Eco Heating. We staan u graag bij met een professioneel advies.