De bodemsamenstelling is niet overal hetzelfde. Een grondige geologische kennis is dan ook onmisbaar bij de installatie van een warmtepomp. Eco Heating heeft in de loop der jaren al honderden geothermische studies uitgevoerd die we allemaal verzameld hebben in onze eigen databank.

Een grondige bodemanalyse

Samen met de Databank Ondergrond Vlaanderen, die voor iedereen toegankelijk is, stelt onze eigen databank ons in staat om de warmtegeleiding en de warmtecapaciteit van uw bodem te bepalen. Hiervoor beschikken we tevens over de beste software.

Berekening van het aantal boringen

Na analyse van alle gegevens kunnen we nauwkeurig berekenen hoeveel boringen er nodig zullen zijn voor de installatie van een geothermische warmtepomp. Bij de uitvoering van het project vergelijkt Eco Heating ter controle steeds de stalen van uw bodemondergrond met de stalen die als basis dienden voor de berekening. Dit maakt een levenslange garantie op de bodemwisselaars mogelijk.

Wenst u meer informatie over de bodemsamenstelling in uw omgeving? Neem dan contact op met Eco Heating en krijg een antwoord op al uw vragen!