BESPREEK UW PROJECT
0473 37 80 63
Warmtepomp
WarmtepompEcoheating heeft tal van warmtepomp systemen en kan zo steeds een oplossing op maat uitwerken voor u project!

Met een ruim gamma aan Vaillant, Neura en Hydro Pro warmtepompen kunnen wij een verscheidenheid aan oplossingen voorleggen om nadien in onderling overleg met u tot de interessantste uitwerking te komen.

Als ervaren installateur van warmtepompen weten wij namelijk precies welk toestel past bij uw nieuwbouw, renovatie, kantoorgebouw, appartement of zelfs zwembad! De keuze van het systeem wordt gebaseerd op specifieke berekeningen op maat van uw project en in samenwerking met onze geoloog. 

Enkele voordelen van onze warmtepomp systemen:

 • Hoog wooncomfort
 • Energiebesparing
 • Duurzame warmtebron
 • Niet meer afhankelijk van gasprijsstijging
 • Relatief snelle terugverdientijd
 • Waardestijging van uw huis

Hoog wooncomfort

Met een warmtepompsysteem van Ecoheating investeert u in een verhoogd wooncomfort door snelle lage temperatuur afgiftesytemen te combineren met warmtepomptechniek. Hierdoor ontstaat een evenwichtiger regime met minder tocht en stofvorming. Ook is het mogelijk om uw huis passief te koelen tijdens de zomer.

Warmtepomp: energiebesparing

Zeker 75% van alle benodigde warmte voor uw huis komt gratis uit de bodem. Een aardwarmtesysteem gebruikt en verplaatst deze natuurlijke warmte in de aarde naar uw woonhuis U krijgt dus minimaal 75 % tot 80% gratis van 'Moeder Natuur'. Als u wilt weten hoeveel kosten u bespaart, doe dan de berekening!

Duurzame warmtebron

Met uw aardwarmtesysteem bespaart u ieder jaar duizenden kilo’s CO2. Iedere m³ aardgas die uw CV ketel verbrandt creëert 1.75kg CO2. Als u een jaarlijks gebruik heeft van 1800 m³ gas, dan stoot uw CV ketel dus jaarlijks 3.150 kg CO2 uit. Indien u ook groene stroom gebruikt of zonnepanelen heeft geïnstalleerd is het dus mogelijk om zelfs helemaal geen CO2 meer te produceren terwijl uw huis toch comfortabel verwarmd is.

Niet meer afhankelijk van gasprijsstijging

De prijs van elektriciteit stijgt minder snel dan die van aardgas. De laatste 10 jaar is de gasprijs jaarlijks met 11,5 % gestegen in vergelijking met een stijging van 7,5% van de prijs van elektriciteit. Hierdoor heeft u nog meer voordeel in de toekomst. Bovendien bent u maar voor 25% meer afhankelijk van de elektriciteitsprijs,de rest is gratis energie uit de aarde via de warmtepomp. Dit zal naar de toekomst een blijvend dempend effect hebben op uw enrgierekening. Met andere woorden meer grip op uw woonlasten.

Korte terugverdientijd

Laat de kostprijs je zeker niet afschrikken, integendeel! Naast het hogere rendement zijn er extra subsidies voor warmtepompen en krijgt men van de overheid een zeer interessant fiscaal voordeel. Het betaalt zichzelf terug in enkele jaren. U kan uw terugverdientijd gemakkelijk berekenen op onze site. 

Waardestijging van uw huis

Door een aardwarmtesysteem van Ecoheating krijgt uw huis een beter energielabel. Dit label moet u tonen bij de verkoop van uw huis. Een woning met een groen energielabel (A of B) heeft een hogere waarde dan een woning met een label op niveau F of G. Huizenkopers zijn bereid gemiddeld bijna 5 procent meer te betalen voor woningen met een warmtepomp en 'groen' energielabel.

Vrijblijvend meer info?

Contacteer ons op het telefoonnummer 0473 37 80 63 of laat uw gegevens achter in dit formulier.

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam
  Invalid Input
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
  Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
 5. Info
  Gelieve een boodschap in te vullen

Schrijf in op onze nieuwsbrief