Een warmtepompinstallatie is, net als zonnepanelen, een milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van energie. Waar een zonnepaneleninstallatie haar energie uit het zonlicht haalt, doet een warmtepomp dit uit de bodem en de lucht.

Zo zijn er tal van voordelen die een warmtepomp u kan opleveren, zowel op ecologisch als economisch vlak. De belangrijkste voordelen van een warmtepomp:

Het E-peil van uw woning

Sinds 2016 mag het E-peil van uw woning maximum E50 bedragen. De overheid dwingt u als het ware dus om energiezuinig te bouwen. De boetes op het niet halen van het vereiste E-peil kunnen tot driemaal de investeringkost bedragen. Het E-peil negeren is dus géén optie.

Een warmtepompinstallatie van Eco Heating in uw woning zal het E-peil van uw woning aanzienlijk doen verlagen. U bouwt dus milieuvriendelijk en conform de wetgeving!

Uw energiefactuur

Energie kost geld. De prijzen blijven stijgen en het ziet er niet naar uit dat dit nog zal wijzigen in de toekomst. Een warmtepompinstallatie zal u gemiddeld 40% doen besparen op uw totale energiefactuur. Er is immers enkel elektriciteit van het net nodig om de compressor van uw pomp te laten draaien. Voor de rest voorziet u volledig zelf in de verwarming van uw woning: een niet te verwaarlozen voordeel van uw warmtepomp.

In onze besparingstool kan u online uw huidig verbruik invullen, waarna wij online berekenen wat een gemiddelde warmtepompinstallatie u kan doen besparen. Uiteraard kan u ons offerteformulier invullen voor een volledige prijsopgave, waarin we niet alleen de kosten, maar ook uw besparingen op lange termijn duidelijk toelichten. Dit alles uiteraard volledig vrijblijvend!

Geen onderhoud

Een warmtepomp vergt bijna geen onderhoud. Terwijl een ketel op olie of gas regelmatig onderhoud vergt om het rendement optimaal te houden, is dit bij onze warmtepompen niet het geval. Ook een gasaansluiting of een schoorsteen is niet meer nodig. Een warmtepomp wordt dikwijls gecombineerd met vloerverwarming, wat u dus ook van die afgrijselijke radiatoren in uw woonst verlost.

Subsidies

U kan zowel van de netbeheerder als van de plaatselijke overheden op flink wat subsidies rekenen. Al deze zaken moet u dus in mindering van uw totale prijs brengen. Een handige website om te weten op welke premies u recht heeft is www.premiezoeker.be.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingsinstallaties. Wist u dat u uw CO2-uitstoot kan verlagen met 50%, vergeleken met een oliestookketel? Voor een gasketel bedraagt dit 40% en zelfs voor een condensatieketel is het verschil nog steeds zo’n 30%. Indien u tevens hernieuwbare energie aanwendt om uw elektriciteit op te wekken, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen, kan u deze aan uw warmtepomp koppelen en uw CO2-uitstoot tot nul herleiden!

Eco Heating

Kwaliteit

Met ruim 750 afgewerkte installaties garanderen wij een topinstallatie.

Alles in eigen beheer

Van studie tot uitvoering verloopt in eigen beheer. Geen onderaannemers.

100% garantie

Wij garanderen een perfect afgewerkte installatie.

Correctheid

Correctheid is voor ons een kernwaarde.